REN DAVERSA – SALTWATER

Renate Anne Daversa uit San Diego, Californië treedt dezer dagen naar buiten als singer-songwriter van akoestische folk-, rock- en popsongs onder de naam Ren Daversa. Voor haar liedjes besteedt deze mid-dertiger veel aandacht aan catchy, sfeervolle melodieën en betekenisvolle songteksten. Zo blijkt althans na de beluistering van haar negen nummers tellende debuutplaat “Saltwater”.

Haar liedjes op dit eerste album klinken soms heel geraffineerd, soms grappig of lichtjes boos, maar er zijn ook enkele emotievolle teksten terug te vinden in haar verhalende nummers die altijd wat ruimte willen laten voor persoonlijke interpretaties door de luisteraars. Zelf speelt Ren Daversa op gitaar en piano, terwijl ze voor de opname van dit zelfgeproduceerde album in de studio de instrumentale hulp kreeg van Ken Wilson en Doug Kelimoff.

“Just One Word”, de eerste single uit deze plaat verscheen al in 2017 en was de motivator voor Ren Daversa om naarstig te gaan componeren aan nieuwe nummers voor dit debuutalbum “Saltwater”. Haar belangrijkste inspiratiebronnen en muzikale voorbeelden daarbij waren o.a. Tori Amos en Jeff Buckley, maar ook andere hedendaagse artiesten uit de country-, pop- en rockmuziek.

Op de video kunt u luisteren naar een akoestische live versie van het rocknummer “Closer” uit dit album. De vaststelling van de stabiele, krachtige stem van Ren Daversa zal u daarbij een goed idee geven van hoe de andere songs op “Saltwater” zullen klinken. Openingstrack “Oceans Of You” is al meteen een catchy swingende oorwurm, net als het daaropvolgende folknummer “Heart To Heart” en de stevig rockende songs “Just One Word” en “The Upside Down” die beiden over een zeer knap gearrangeerde orkestratie beschikken. De twee resterende tracks “Funny” en het aanstekelijke ukeleledeuntje “Type A” zorgen voor de finale bevestiging dat “Saltwater” een heel mooie debuutplaat is van Ren Daversa en dat we graag heel gauw nieuw kwalitatief werk van haar willen tegemoet zien.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

video